Ponedjeljak,
24. juni 2019.
Ellen
21:00 - 22:00
Sport

Liga prvaka: Masovna tuča navijača PSG-a i Zvezde u Parizu

Ispred stadiona "Park prinčeva" sukobilo se preko 350 navijača PSG-a i Crvene zvezde


Navijači Paris Saint Germaina i Crvene zvezde žestoko su se sukobili ispred stadiona "Park prinčeva" u Parisu neposredno po završetku meča 2. kola Lige šampiona, koju su Parižani dobili ubjedljivim rezultatom 6:1, prenosi Tanjug pisanje „Blica“.

Prema nezvaničnim procjenama u tuči je učestvovalo više od 350 navijača sa obje strane. Reagovala je policija, koja je upotrijebila pendreke, a u jednom trenutku čula se i eksplozija topovskog udara.

"Le Figaro" je objavio da je nešto poslije 21 sat, od 300 do 400 osoba sa kapuljačama, opremljenih dimnim bombama, tvrdim predmetima gađalo snage reda, koje su odgovorile suzavcem, a neredi su trajali od 20 do 30 minuta.

Izvještač "Parisiena" navodi da je vidio nekoliko stotina osoba kako pritrčavaju i, kod ograde stadiona, priključuju se tuči, a da je jedna osoba, "vjerovatno srpski navijač", pretučen kod kapije stadiona.

Prema prvim informacijama, nema izvještaja o povrijeđenima. U utakmici drugog kola Lige prvaka Paris Saint Germain je opravdao epitet favorita. Na krilima Neymara, francuski klub je pobijedio 6:1. Brazilski as postigao je tri gola.

Prije utakmice, francuske snage sigurnosti bile su u pripravnosti, jer su mediji navoditi da na utakmici dolazi oko 2.500 navijača Crvene zvezde, koje su opisivali kao ekstremne.

Izvor: Agencije.

Foto: EPA