Utorak,
25. juni 2019.
FACE VIJESTI

Lavrov u zvaničnoj posjeti BiH

Ruski ministar vanjskih poslova tokom boravka u BiH trebao bi se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom vanjskh poslova BiH i predsjednikom RS-a

 

Sergey Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije koji je doputovao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovinu prema najavama, danas će u Sarajevu razgovarati sa predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Uslijediće sastanak sa Igorom Crnadkom, ministrom vanjskih poslova BiH. Prema Crnatkovim riječima glavne teme sastanka sa ruskim kolegom biće ekonomija, mutilateralna saradnja i podrška Rusije Daytonskom sporazumu.

Nakon sastanka planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije za razdoblje 2019/2020.

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banjaluku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane sa Mioradom Dodikom, predsjednikom bh. eniteta RS, čime bi njegova posjeta BiH trebala biti okončana.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Anadolu Agency (AA)