Utorak,
25. juni 2019.
FACE VIJESTI

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

Sankcije Nikoli Špiriću nisu tempirane u vrijeme predizborne kampanje u BiH, ubjeđivala je danas u Banjaluci američki ambasador Morin Kormak. Kako kaže, odluka o sankcijama nije donesena preko noći, o tome se raspravljalo mjesecima.

 

Nikoli Špiriću putovanje u SAD zabranjeno je isključivo zbog korupcije, tvrdi Kormakova. O dokazima za te tvrdnje odlazeći ambasador danas nije pričala.

- Donošenje ovakve odluke State departmenta u vremenskom pogledu nema nikakve veze sa političkom situacijom ovdje, što se tiče ovakvih procesa Vlada SAD-a djeluje tako što mjesecima radi na tome procesu, provode se razne rasprave i ovakve odluke podliježu ozbiljnom pravnom zakonskom razmatranju-, kaže Maureen Cormack.

Sve je to laž, spin, podmetanje i politička ucjena, kaže Nikola Špirić. 

Nečuveno je da u 21. vijeku neko politički ucjenjuje tako što na "crnu listu" stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu.  Ponovio je da nema nikakvih informacija o  navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija, kako prenosi ATV.

- Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin, podemetanje da je rezultat rada bolesnik umova kojih nažalost ne nedostaje u BiH čime je hranjena, američka administracija -, kaže Špirić.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Nikoli Špiriću. Iz State departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju. Sankcije se odnose i na Špirićevu porodicu.

 

Izvor: Agencije/ATVBL

Foto: Agencije