Utorak,
21. maj 2019.
Muzički program
07:00 - 08:00
Drugi o nama

Bhdijaspora.net

Davor Dragičević zagrmio kod Senada Hadžifejzovića: Dodik je mogao biti novi Tito, ovako je ubica!

Intervju je emitovan sinoć, u Centralnom dnevniku Face TV-ja. Urednik i voditelj Centralnog dnevnika Senad Hadžifejzović sinoć je razgovarao sa Davorom Dragičevićem

„Hiljadu dokaza i hiljadu koraka sam ispred njih. Država nam je leglo prostitucije, narkomanije. Počeli su prvi, završit će prvi. Vidjet će 5. oktobra“, rekao je u Banjoj Luci, između ostalog, hrabri otac svirepo ubijenog Davida Dragičevića.

Propusti u istrazi su evidentni, kao i zataškavanje, tvrdi Dragičević, najavljujući nove svjedoke.

"Imam pet svjedoka, kojih ne smijem nigdje odvesti, ne radi njih, radi sebe, njhove djece, hoću da ih zaštitim da im se ništa ne dogodi. Je li ih mogu odvsti u Tužilaštvo nakon ovoga, je li ima i jedna osoba gdje ih mogu odvesti, te svjedoke, koji su vidjeli zadnje sate Davidovog života, i ko ga je dovezao i gdje je sve to bilo”, rekao je Dragičević.

Za to vrijeme, grupa Pravda za Davida najavljuje protest 5.oktobra, ali odbacuju bilo kakvu koincidenciju sa datumom, koji uz sve to pada dva dana pred opšte izbore u BiH.

Inače, Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je danas optužnicu protiv dva kriminalistička tehničara MUP-a Republike Srpske zbog uništavanja dokaza u slučaju smrti Davida Dragičevića.

Oni su, stoji u optužnici, u nameri da spreče ili otežaju dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva, bacili sive bokserice koje je u trenutku smrti nosio David. Ovaj mogući dokaz bacili su nakon što su bokserice nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Prema ovom krivičnom delu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara iznosi do tri godine zatvora.

Istraga o ubistvu tek nakon protesta

David Dragičević stradao je početkom ove godine u Banjaluci, a za njegovu smrt još niko nije optužen. Policija je prvobitno za uzrok smrti navela utapanje, a posle serije protesta tužilaštvo je ipak otvorilo istragu o ubistvu.
U potrazi za istinom već mesecima se na glavnom banjalučkom trgu okupljaju građani tražeći istinu i pravdu u ovom slučaju.

Porodica Dragičević za smrt sina optužuje sigurnosni sistem u Republici Srpskoj.

 

Izvor: bhdijaspora.net

Foto: Arhiv