Ponedjeljak,
18. februar 2019.
Skrivena kamera
00:00 - 01:00
Sport

Vida i Višća među pet najskupljih fudbalera u Turskoj

Najskuplju ekipu među turskim klubovima ima aktuelni prvak Galatasaray

 

U Spor Toto Super ligi Turske od sutra se igraju utakmice prvog kola, u kojima će 18 klubova početi borbu za titulu prvaka ove zemlje. Ukupna vrijednost fudbalera koji nastupaju u 18 turskih klubova iznosi blizu 600 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najskuplju ekipu među turskim klubovima ima aktuelni prvak Galatasaray. Hrvatski reprezentativac i igrač Bešiktaša Domagoj Vida i bh. reprezentativac Edin Višća, koji nastupa za Bašakšehir, su među pet najskupljih igrača lige. 

Prema podacima njemačkog portala Transfermarkt, kada je riječ o ukupnoj vrijednosti fudbalera koji nastupaju Spor Toto Super ligi, na vrhu ljestvice nalazi se Galatasaray sa igračima vrijednim 84,5 miliona eura. Iza istanbulskog Galatasaraya je gradski rival Fenerbahce sa igračima tržišne vrijednosti od 79 miliona eura. Ekipa Besiktasa, također istanbulski klub, koja je 2017. godine bila na prvom mjestu sa igračima od 119,6 miliona, ove godine ligu počinje sa dosta skromnijom ekipom, vrijednom 70,1 milion eura. 

Ukupna vrijednost igrača koji nastupaju u turskoj ligi je 598 miliona eura.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Anadolu Agency (AA)