Ponedjeljak,
18. februar 2019.
Bosanski vjestnik (r)
02:00 - 03:00
Kultura

Dječiji program i TeenArena SFF-a pozivaju na druženje

U okviru Sarajevo Film Festivala najmlađi uzrasti imat će priliku i ove godine da uživaju u filmovima koji će se prikazivati u okviru Dječijeg programa i TeenArene


Uz raznovrstan program filmova za djecu i mlade, odabranih iz cijelog svijeta i prilagođenih ovim uzrastima, te uz šarolike popratne aktivnosti, mladim gledaocima pruža se  priliku da zavole filmsko stvaralaštvo,  upoznaju svoje vršnjake, da se druže i nauče nešto novo.

Kako bi mladi ljubitelji filma saznali i nešto više o programu koji im se nudi danas je u Pozorištu mladih upriličeno druženje. Kordinatorica dječijeg i omladinskog programa Ajla Tucaković rekla je da će Dječiji program i TeenArena ove godine trajati od 11. do 16. augusta.

Ona je istakla da će u okviru ovog programa biti predstavljeni i učesnici i dobitnici nagrada  projekta TeenAction. Riječ je o projektu  namijenjenom  mladim filmskim autorima/cama koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino. Autor/ica najboljeg filma dobija laptop i putovanje u Dohu - učešće u žiriju omladinskog festivala Ajyal. Drugonagrađeni/a putuje u Dohu i sudjeluje u radu žirija omladinskog festivala Ajyal.

Također za sve učesnike će biti organizovane radionice i razgovori o filmu.

 

Izvor: Fena

Foto: Anadolu Agency (AA)