Ponedjeljak,
18. februar 2019.
Bosanski vjestnik (r)
02:00 - 03:00
Kultura

Počeo Festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici

Festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici počeo je sinoć predstavom “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd


Festival je otvorila hit komedija čijoj izvedbi je prisustvovalo više od 400 gledaoca. Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević, izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival sa bogatim i kvalitetnim teatarskim programom.

Na festivalu će igrati još šest predstava, a večeras od 20.00 sati publiku očekuje predstava za djecu “Vrh svijeta - DJ Šampinjon”, Kabare teatra Tuzla. Osim predstave organizatori su za mališane spremili radionice i igraonice od 19.00  sati. U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra.

Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.  U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica.

Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra, saopćeno je iz organizacionog tima.

 

Izvor: Studio Teatar

Foto: Studio Teatar