Četvrtak,
21. februar 2019.
Muzički program
07:30 - 08:50
FACE VIJESTI

Tužiteljstvo BiH vrši provjere u vezi s Vasićevom objavom na Twitteru

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine će izvršiti provjere u vezi s porukom Rajka Vasića, objavljenoj na društvenoj mreži Twitter, u kojoj je aktuelni član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (GO SNSD) i bivši sekretar ove stranke zaprijetio novim genocidom

 

Kako mediji prenose, Vasić je uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici na svom Twitter profilu napisao: “Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, te još nekoliko poruka u kojima negira genocid i počinjene zločine.

- Tužiteljstvo BiH izvršit će provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter, objavljene 10. jula ove godine -,
stoji u odgovoru ove institucije na Fenin upit u vezi s ovim slučajem.

Vasićeva skandalozna i besprizorna poruka, u međuvremenu je izazvala burne reakcije u javnosti, a tim povodom u srijedu je reagirao i visoki predstavnik Valentin Inzko, nazivajući je gnusnom i uvredljivom i pozivajući nadležna pravosudna tijela na urgentnu reakciju, prenosi Fena.

Inzkov stav u vezi s ovim slučajem podržala je i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u čijoj se Twitter objavi navodi „da se pridružuju OHR-u u osudi užasnog i anticivilizacijskog komentara o genocidu".

 

Izvor: Fena

Foto: Fena