Četvrtak,
21. februar 2019.
VOA (r)
09:30 - 10:00
Preporučujemo

Latif Moćević: Pjesmu ‘’Tiho’’ poklanjam djeci bez roditeljskog staranja

Mladi bosanskohercegovački kantautor Latif Moćević nedavno je predstavio pjesmu ‘’Tiho’’ sa svog najnovijeg albuma ’’Melodija’’ koja u sebi krije snažnu poruku o značaju porodice za jedno dijete. Pjesma je dio kampanje organizacije ‘’Hope and Homes for Children’’ koja promovira odrastanje djece u porodici

- Album ‘Melodija’ konceptualnog je karaktera i poručuje da je svakome od nas potrebna ‘melodija’ ljubavi koja miluje dušu, oslobađa, budi emocije i empatiju prema drugima. Ta melodija posebno je potrebna siromašnoj i napuštenoj dječici te svi moramo biti izuzetno angažirani i ujedinjeni u misiji da im osiguramo nadu i dom pun ljubavi -, kazao je Latif Moćević.

Osim Latifa, kampanji se pridružila i Arma Tanović-Branković kako bi zajedničkim snagama  omogućili da 2000 djece u Bosni i Hercegovini rastu u porodicama.

- Divno je kada pjesmom možete dati svoj doprinos stvaranju porodičnog okruženja za svako dijete, jer ono predstavlja suštinu zdravog razvoja i pravilnog odrastanja. To je upravo učinio Latif i jako smo sretni jer je upravo on naš ambasador zajedno sa Armom. Pred nama je još mnogo posla, ali raduje nas i činjenica da se svijest bh. javnosti o hraniteljstvu i izgradnji Malih porodičnih domova polako budi i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti prikupiti sredstva za izgradnju malog porodičnog doma u Tuzli -, kazala je Anisija Radenković, direktorica organizacije ‘’Hope and Homes for Children’’ u Bosni i Hercegovini.

 Poslušajte pjesmu "Tiho" u nastavku!