Utorak,
25. juni 2019.
FACE VIJESTI

Cvijanović: Sankcije za one koji blokiraju život građana

Premijerka RS Željka Cvijanović najavila je danas da će biti sankcionisani svi oni koji blokiraju život drugim građanima, koji također ne podržavaju povećanje cijene goriva

Premijerka RS Željka Cvijanović najavila je danas da će biti sankcionisani svi oni koji blokiraju život drugim građanima, koji također ne podržavaju povećanje cijene goriva.

Dodala je niko ne može blokadama onemogućavati drugog u obavljaju redovnih poslova i da to neće biti tolerisano, prenosi Fena.

- Imali smo ružne slike prethodnih dana i to nisu slike koje žele građani ni Banje Luke, ni RS. Oni žele da institucije rade svoj posao i intenrvenišu kako bi uslovi života bili lakši – rekla je Cvijanović u izjavi novinarima Banjoj Luci.  

Na pitanje da li će Vlada danas donijeti odluku o nižoj cijeni goriva, istakla je da entitetska izvršna vlast vodi razgovore s distrubuterima nafte i naftnih derivata da oni smanje cijene. Instičući da cijena goriva jeste visoka, navela je da je ranijih godina bila i veća, ali nije bilo blokada. Cvijanović je danas prisustvovala otvaranju novoizgrađene dionice Istočnog tranzita u Banjoj Luci. 

Puštanjem u saobraćajnice ove dionice, zajedno sa novim kružnim tokom na Rebrovcu, bit će značajno ubrzan saobraćaj u gradu i smanjene gužve.

Saobraćajnica je duga 440 metara, a projekt, vrijedan 805.000 KM, izveden je u saradnji s Putevima RS.

 

Izvor: Fena

Foto: Agencije