Ponedjeljak,
18. februar 2019.
Skrivena kamera
00:00 - 01:00
Svijet/Regija

Božinović: Hrvatska neće dopuštati ilegalne migracije

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović u ponedjeljak je u Slavonskom Brodu upotvrdio da Hrvatska neće dopuštati ilegalne migracije te da posebno neće tolerirati krijumčare koji zarađuju na tuđoj nesreći.


- Otvoreni smo za propitivanje našeg rada, međutim sigurni smo da radimo u skladu sa zakonom i zaštitom nacionalnih interesa. Nećemo dopuštati ilegalne migracije. Imamo human pristup, ali ne prema onima koji krijumčare ljude i svima onima koji su uključeni u mrežu koja nastoji zaraditi na nesreći ljudi koji dolaze iz dalekih dijelova svijeta -, rekao je Božinović.

- Pratimo granicu. Brodsko-posavska županija ima granicu dugu 150 kilometara uglavnom riječne granice, što doprinosi tome da je broj ilegalnih migracija u ovom dijelu Hrvatske znatno manji. Uz to policija u ovom dijelu Hrvatske radi odličan posao -, kazao je Božinović.

kako prenosi agencija Hina, govoreći o istrazi otvaranja vatre na kombi s ilegalnim migrantima, ministar je ponovio da je krijumčar koji je vozio kombi ugrozio život policijskog službenika.

- Stručni tim ravnateljstva policije je odmah izašao na teren i utvrdio da je krijumčar koji je vozio kombi ugrozio život policijskog službenika i zbog toga je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Sve naše kontrole su utvrdile da je to bilo s pravilima struke i zakonom -, kazao je Božinović.

 

Izvor: Agencije/Hina

Foto: www.direktno.hr