Ponedjeljak,
21. januar 2019.
Maximus Olympicus
21:45 - 23:00
Tehnologija

Prijatelji s Instagrama vam idu na živce? Pristojno ih utišajte

Najnovija značajka popularne društvene mreže korisnicima omogućava da na 'pristojan način' ignoriraju naporne prijatelje bez posezanja za unfollowom

 

Ako ste korisnik Instagrama, apsolutno smo uvjereni da ste u nekom presudnom trenu naišli na novog prijatelja koji iz dana u dan zid bomardira hrpom slika i dosadnog sadržaja. Umjesto da ga jednostavno unfollowate, od danas ga možete utišati.

Gumb za utišavanje Instagram testira već neko vrijeme, s time da ga je sad odlučio službeno aktivirati. Evo kako nova funkcija popularne mreže funkcionira i kako ju možete aktivirati, piše Tportal.hr

Kako značajka funkcionira?

Za početak, objave 'utišane' osobe i dalje ćete moći nesmetano pratiti putem odlaska na profil, a dobit ćete i podsjetnik kada vas konakt odluči spomenuti.

Naravno, utišani profil neće znati da ga ignorirate, no na tu vrstu pasivne agresije navikli smo i na drugim društvenim mrežama. Uglavnom, ako želite nekog utišati, počnite tapom na tri točkice pored objave, pronađite opciju 'Mute' gdje možete birati 'Mute Posts' i time utišati objave, 'Mute Story' za utišavanje priča ili (ako je zbilja dosadan/dosadna) oboje.

Također možete utišati priče i objave produljenim držanjem prsta na priči.

Želite ih nazad?

Micanje 'utišavanja' relativno je jednostavno. Sve što trebate napraviti je otići do profilne stranice profila i izabrati 'Unmute posts' ili tapnuti na tri točkice i sve odratiti od tamo. Uglavnom, vrlo je jasno da je značajka utišavanja profila napravljena kako bi svima dala puno bolju kontrolu nad sadržajem.

Mogućnost utišavanja profila će korisnicima dolaziti postupno, a globalna 'isporuka' kreće nakon završetka službenog testiranja.

 

Izvor: www.tportal.hr

Foto: Wikimedia Commons