Ponedjeljak,
24. juni 2019.
Ellen
21:00 - 22:00
Dešavanja

Upriličen Dan otvorenih vrata u gimnaziji „Maarif Koledž“

Danas je u Sarajevu gimnazija „Maarif Koledž“ upriličila Dan otvorenih vrata i druženje sa potencijalnim novim učenicima i njihovim roditeljima

 

Cilj Dana otvorenih vrata je upoznati buduće učenike s radom ove škole, te sa osnovnim principima na kojima se bazira obrazovni proces u gimnaziji „Maarif Koledž“, počevši od praćenja nastave uz upotrebu pametnih tabli, korištenje savremeno opremljenih laboratorija za fiziku, hemiju i biologiju, pa do najnovijih edukativnih metoda.

Naglašeno je da specifičnost škole „Maarif Koledž“ leži u uvođenju tzv.mentorskog sistema (guidance conselors) od I do IV razreda po uzoru na Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje nastavnici u ulozi mentora prate napredak učenika, te im pomažu pri odabiru usmjerenja i budućih karijera.

Direktorica škole Mubera Halilčević naglasila je kako je cilj Dana otvorenih vrata budućim učenicima i njihovim roditeljima prezentirati dosadašnji rad iz svih nastavnih predmeta koji se realiziraju kroz redovnu i dodatnu nastavu, te vannastavne aktivnosti. Također, prezentiran je i sadržaj izbornog područja za informacione i komunikacione tehnologije i izbornog područja vizuelnih komunikacija i dizajna, te prednosti koje ova dva područja nude.

Prisutni učenici i njihovi roditelji su mogli saznati sve o Kantonalnom i Cambridge programu nastave. U sklopu Dana otvorenih vrata, upriličen je i prijem povodom Dana škole. Gimnazija „Maarif Koledž“ je osnovana od strane „Fondacije za razvoj obrazovanja“ Sarajevo.

Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole „Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca.

 

Izvor: FACE TV/Gimnazija „Maarif Koledž“

Foto: Gimnazija „Maarif Koledž“