Ponedjeljak,
24. juni 2019.
Ellen
21:00 - 22:00
Kultura

Sarajevo Film Festival ove godine od 10. do 17. augusta

Sarajevo Film Festival (SFF) i ove godine će nastaviti djelotvornu saradnju i partnerstvo sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo

 

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra istakao je na današnjoj konferenciji za medije značaj Festivala u ukupnoj turističkoj ponudi Sarajeva.

On je rekao da je u toku rad na studiji o kulturnom, ekonomskom i socijalnom uticaju  Sarajevo Film Festivala koju provodi vodeća međunarodna konzultantska firma na planu kreativnih industrija Olsberg SPI.

Kako prenosi Fena, studija je rađena za vrijeme i nakon Sarajevo Film Festivala i označava značaj SFF-a na cjelokupnu ekonomiju, privredu, turizam, promociju grada.

- Rezultati će govoriti o značaju jednog kulturnog događaja kao što je SFF –, rekao je Purivatra.

Olsberg SPI je konzultantska firma koja nudi usluge konzultacija strateškog razvoja i pruža savjete visokog nivoa klijentima iz javnog i privatnog sektora na planu filma, televizije i digitalnih medija. Radi se o jednoj od vodećih međunarodnih konzultantskih firmi na tom polju.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je da je Turistička zajednica prepoznala Sarajevo Film Festival kao najbolji proizvod koji Sarajevo ima kad je u pitanju promocija grada. On je istakao da je svaka uložena marka u Sarajevo Film Festival isplativa. A o tome svjedoče popunjeni smještajni kapaciteti, velik promet kod lokalnih ugostitelja te brojni drugi pokazatelji.

Muzur je najavio da će Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržati SFF sa 80.000 KM, a također će u saradnji sa Festivalom organizovati prigodne programe za otvaranje i zatvaranje 24. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 10. do 17. augusta.

 

Izvor: FENA

Foto: SFF