Ponedjeljak,
18. februar 2019.
Muzički program
01:00 - 02:00
Drugi o nama

Sport Centar

Prosinečki: BiH je uvijek imala odlične igrače, nadam se da će tako biti i u budućnosti

U specijalnom programu nakon susreta sa Crnom Gorom u studiju FACE TV-a na Bilinom polju gostovao je selektor A reprezentacije BiH, Robert Prosinečki

 

Robi se prvo osvrnuo na oproštaj tri legende ove selekcije, ali se i dotakao mlađih igrača, koji prema njegovom mišljenju mogu zamjeniti Ibiševića, Misimovića i Spahića. Prosinečki je mišljenja da je problem što neće biti prijateljskih susreta prije početka Lige nacija, te da je FIFA dala kratak rok za okupljanje reprezentativaca pred septembarske mečeve.

- Vrlo bitno nam je bilo da se ova tri igrača oproste u stilu, drago mi je da je došlo dosta navijača da ih isprati. Teško je reći nakon teške sezone za sve igrače, moram biti zadovoljan jer smo imali prilika, ali nismo zabili, da jesmo bio bi drugačiji dojam. Ovo su sada napori jer odmah idemo za Južnu Koreju, ali FIFA je tako odredila termine i mi tu ništa ne možemo. Ima jedna mlada generacija koja dolazi, mi moramo tražiti od mlađuh da ih zamjeni. U-21 selekcija ima odličnu generaciju i igrače koji mogu zaista dati puno A reprezentaciji. Imamo dobru reprezentaciju, mislim da ćemo do Lige nacija imati kompletan sastav, nažalost prije toga nećemo igrati prijateljske susrete što je problem, imamo samo tri dana okupljanja. Ja vjerujem da imamo dobru selekciju, neko će nakon današnjeg meča zbog rezultata reći nešto drugo, ali mi smo bili bolji i trebali smo pobjediti, BiH je uvijek imala dobre igrače i nadam se da će u budućnosti biti tako.

 

Autor: Sport Centar

Foto: FACE TV/Sport Centar