Ponedjeljak,
21. januar 2019.
The Ellen show
21:00 - 21:45
FACE VIJESTI

Pandurević: Dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević (SDS) smatra da je dolazak većeg broja migranata u BiH generalno veliki problem

- To je bio veliki problem i za Srbiju, koja je mnogo bogatija od nas. Ali možemo se iznijeti s tim problemom ukoliko budemo imali sluha Evropske unije kao što je to imala Srbija svojevremeno, kad je imala veliki, ogromni talas. Ovo je već sad zatišje u Srbiji -, kazala je Pandurević novinarima u Sarajevu.

Po njenim riječima, uz pomoć međunarodne, prije svega, finansijske pomoći Evropske unije, „ s tim problemom se može iznijeti“, prenosi Fena.

Predstavnički dom će danas, u nastavku zasjedanja, nakon pauze koja je u toku, razmatrati Informaciju o provođenju plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima Bosne i Hercegovine u vezi s pitanjem izbjegličke krize u regionu i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti, koju je pripremilo Vijeće ministara BiH.

 

Izvor: FENA

Foto: FENA