Ponedjeljak,
21. januar 2019.
Maximus Olympicus
21:45 - 23:00
Sport

Prosinečki objavio spisak: Šansa za pet igrača iz Premijer lige BiH

Ne zanima me uopšte da li je igrač iz Premijer lige BiH ili iz vana. Zajedno sa stručnim štabom gledam samo jesu li kvalitetni za reprezentaciju ili ne, kazao Prosinečki

 

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) objavio je danas spisak igrača na koje će računati u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore i Južne Koreje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Selektor je odlučio da u dvije naredne utakmice šansu da čak petorici igrača iz Premijer lige BiH. Među njima su Kenan Pirić, Goran Zakarić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar i Darko Todorović.

- Po nekom mom viđenju, ne zanima me uopšte da li je igrač iz Premijer lige BiH ili iz vana. Zajedno sa stručnim štabom gledam samo jesu li kvalitetni za reprezentaciju ili ne. Mlada reprezentacija je napravila dobar rezultat i od tuda smo pozvali neke igrače. Sami će odlučivati o tome da li će biti u reprezentaciji, onim što pokažu na terenu. Ovih pet sam sada odabrao. Zakarić, Sarić i Pirić s nama su od ranije, a sada imamo novu dvojicu koji su kroz utakmice u ligi i za reprezentaciju U21 to zaslužili. Imamo problem na desnom boku, zato je tu Todorović koji će dobiti šansu. To su utakmice u kojima se može probati. Lončar je bio u Americi i protiv Meksika je pokazao da je talentovan i zato je tu -, naglasio je Prosinečki.

Naglasio je da je svjestan kako je termin za odigravanje utakmica veoma nezgodan, jer su reprezentativci imali napornu sezonu, ali da je to bila jedina prilika da do septembra odigraju neke kontrolne utakmice.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Samir Jordamović - Anadolu Agency (AA)