Ponedjeljak,
21. januar 2019.
Silvana
20:05 - 21:00
Kultura

New York: Metro satnica ugostila izložbu fotografija Davida Bowieja

Fotografije, na kojima je Bowie prikazan u različitim fazama karijere okončane njegovom smrću u januaru 2016. godine, postavljene su duž zidova ove metro stanice u saradnji sa Muzejom Brooklyn u kojem se do 15. jula održava izložba "David Bowie je"

 

Na oduševljenje brojnih poklonika njegove muzike, ali i ostalih građana, ovih dana njujorška metro stanica Broadway-Lafayette ukrašena je fotografijama rock ikone Davida Bowieja,  prenosi Anadolu Agency (AA).

Fotografije, na kojima je Bowie prikazan u različitim fazama karijere okončane njegovom smrću u januaru 2016. godine, postavljene su duž zidova ove metro stanice u saradnji sa Muzejom Brooklyn u kojem se do 15. jula održava izložba "David Bowie je" (David Bowie is). U Muzeju je izloženo oko 400 ličnih predmeta i predmeta koje je Bowie koristio tokom karijere umjetnika, modne ikone i kulturološkog fenomena.

Karte za ovu izložbu prodane su u vrlo kratkom vremenu. Ali, do 13. maja, posjetiteljima i korisnicima njujorškog metroa, odnosno stanice Broadway-Lafayette u blizini koje se nalazio Bowijev njujorški dom, omogućeno je da kroz izložbu fotografija osjete barem dio atmosfere sa izložbe.

Osim toga, izložba na metro stanici je urađena u saradnji bruklinskog muzeja i Spotifya, na kojoj svaka fotografija ima bar code, koji se može skenirati, a koji omogućava slušanje jedne pjesme Davida Bowieja na platformi Spotify.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Anadolu Agency (AA)