Ponedjeljak,
21. januar 2019.
The Ellen show
21:00 - 21:45
Preporučujemo

Ispunjavanje uslova BiH za članstvo u EU prioritetni zadatak

Članovi predsjedništva BiH su upoznali slovenskog predsjednika s aktuelnom političkom situacijom u zemlji, s posebnim akcentom na aktivnostima na izmjenama Izbornog zakona u BiH.

 

Unapređenje dobrosusjedskih odnosa, kao i regionalne saradnje po pitanju evropske perspektive, sigurnosti i migracija u okviru aktuelnih inicijativa, procesa i foruma, naročito Brdo - Brioni procesa bile su teme razgovora predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Mladena Ivanića i Dragana Čovića s predsjednikom Republike Slovenije Boruta Pahora,  prenosi Anadolu Agency (AA).

Pahor boravi u posjeti Bosni i Hercegovini povodom 9. međunarodne investicione konferencije Sarajevo Business Forum.

Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, istaknuto je da su tradicionalno dobri, te da su ekonomski odnosi razvijeni i da je trgovinska razmjena u proteklih nekoliko godina povećana i u velikoj mjeri izbalansirana.

Izraženo je zadovoljstvom intenzitetom posjeta na visokom nivou, kao i razvojem političkog dijaloga između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Članovi Predsjedništva BiH su upoznali slovenskog predsjednika s aktuelnom političkom situacijom u zemlji, s posebnim akcentom na aktivnostima na izmjenama Izbornog zakona u BiH.

 

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Predsjedništvo BiH